Na vsebino

BEPRESEL – A better preparation for senior life

Boljša priprava na življenje v starosti

BEPRESEL je nov Erasmus+ projekt v katerem Ljudska univerza Ptuj sodeluje kot partner. V projekt so vključene štiri evropske države in pet institucij: dve iz Danske, ki je tudi vodilni partner, Poljska, Italija in Slovenija. Vrednost projekta je 146302,00 EUR.

Namen projekta je dvigniti in spodbuditi aktivno udeležbo starejših v izobraževanju o zdravju. Oblikovati želimo strategijo za učinkovitejše obveščanje, ozaveščanje starejših državljanov držav partneric in jih motivirati, da se vključijo v izobraževalne programe o zdravem, kvalitetnem in aktivnem staranju. Želimo, da znajo izkoristiti priložnosti, da si kreirajo svoj lasten profil zdravja in moči ter sledijo svetovanju, kako izboljšati svoje fizične kot psihične aktivnosti skozi aktivno staranje, ki bo imelo dolgoročne pozitivne rezultate kasneje v njihovem življenju, predvsem v kontekstu neodvisnosti in samoupravljanja.

  • Starejšim ponuditi 'novo razumevanje procesa staranja', ki bo nadomestilo staro prepričanje in pristop normalnega staranja znanega kot 'teorija umikanja'.
  • Se odzvati na potrebo po novem znanstvenem znanju in razumevanju vstopa starejših v novo obdobje v njihovem življenju, da bodo ob tem prehodu bolje opremljeni z dejstvi in manj z miti ter bodo pooblaščeni in usposobljeni za aktivno staranje.

 

Projektni partnerji:

  1. SOSU AARHUS –AARHUS- DANSKA
  2. UNIWERSYTET JAGIELLONSKI – KRAKOW- POLJSKA
  3. UNIVERSITÀ DELLE LIBERETÀ DEL Fvg – UDINE- ITALIJA
  4. LJUDSKA UNIVERZA PTUJ-PTUJ-SLOVENIJA
  5. AOF SKANDERBORG AFTENSKOLE-SKANDERBORG-DANSKA

 

EU flag-Erasmus vect POS