Na vsebino

Središče za samostojno učenje smo odprli predvsem zaradi želje in potrebe, da bi udeležencem izobraževanja odraslih ponudili zanimivejše, privlačnejše in posamezniku prilagojene poti do pridobivanja znanja. Prednosti takšnega samostojnega učenja se kažejo v povečani samostojnosti udeleženca, saj si sam izbira vsebino, čas, ritem in gradiva, določa si cilje učenja in prevzema odgovornost za lasten napredek pri učenju. Pri tem pa nihče ni popolnoma prepuščen samemu sebi, saj je vsakomur in na izraženo željo, na voljo strokovna pomoč in nasvet.

Središče je prijetno opremljen prostor, kjer se lahko samostojno učite in si bogatite svoje znanje. Na voljo je pet učnih mest, ki so opremljena z računalniki, internetnimi povezavami in s CD/DVD predvajalniki. Za uspešno samostojno učenje v središču ni potrebno računalniško predznanje. Pri uporabi programov vas v delo uvede vodja središča ali strokovno usposobljen svetovalec.

Razpolagamo z učnimi gradivi za učenje angleškega, nemškega, francoskega, italijanskega in španskega jezika, s programom za učenje strojepisja, z zgoščenkami z različno tematiko, s slovarji, s priročno knjižnico iz ekonomskega področja ter z internetnimi storitvami po vaši želji.

Središče je odprto od ponedeljka do četrtka med 7.00 do 18.00 uro, ob petkih med 7.00 in 13.00 uro, v poletnem delavnem času pa vsak delavnik med  8.00 in 13.00 uro. Dneve in ure učenja si določate sami, želene termine pa sporočite vodji središča. Število obiskov v središču ni omejeno, pri nas se lahko učite dokler vam tako ustreza.

Vabimo vse, omejitev ni, učenje v središču je brezplačno!

Pokličite vodjo Središča za samostojno učenje na Ljudski univerzi Ptuj:

Matjaž Habjanič: 02 749 21 50 .
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Osebni podatki

Za potrebe razvojne, znanstveno-raziskovalne dejavnosti in za potrebe poročanja Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki sofinancira delovanje dejavnosti  Središča za samostojno učenje (SSU) na Ljudski univerzi Ptuj in s tem omogoča brezplačno učno podporo za samostojno učenje, bomo udeležence SSU ob obisku SSU prosili tudi za nekatere osebne podatke (ime, priimek, naslov bivališča, e-naslov, telefonska številka, spol, starost, raven in vrsta dokončane izobrazbe, status, oddaljenost bivališča od SSU). Osebne podatke bomo za potrebe poročanja posredovali naprej v takšni obliki (agregirana oblika), da iz njih ne bo razvidna identiteta udeleženca SSU.

Udeleženec SSU mora posredovati osebne podatke, če se želi učiti v prostorih SSU. V nasprotnem primeru (ko zavrne posredovanje osebnih podatkov), mu učenja v prostorih SSU ne moremo zagotoviti. S posredovanimi podatki bomo ravnali v skladu z veljavno slovensko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov in pravom Evropske unije.

Upravljavec osebnih podatkov je Andragoški center Slovenije, ki je SSU tudi strokovna in razvojna podpora. Agregirane podatke za potrebe izpolnjevanja pogodbe o sofinanciranju dejavnosti posreduje tudi Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) ter Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679, UL L 119, 4. 5. 2016) je za zbirko osebnih podatkov o udeležencu SSU v Ljudski univerzi Ptuj vzpostavljena Evidenca dejavnosti obdelave podatkov o udeležencih SSU v Ljudski univerzi Ptuj.

Več o obdelavi osebnih podatkov, politiki varovanja osebnih podatkov, rokih hrambe, ipd. lahko preberete v Izjavi o zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani: www.acs.si in v prostorih Andragoškega centra Slovenije.

 

 

20 let Središča za samostojno učenje na Ljudski univerzi Ptuj

Če bi vam želeli zelo na kratko predstaviti Središče za samostojno učenje (SSU) na Ljudski univerzi Ptuj, bi rekli, da je to prijetno opremljen prostor, kjer se lahko brezplačno samostojno učite in si bogatite svoje znanje. Na voljo je pet učnih mest, ki so opremljena z računalniki, internetnimi povezavami in s CD/DVD predvajalniki. Za uspešno samostojno učenje v središču sploh ni potrebno računalniško predznanje, saj vas pri uporabi programov v delo uvede vodja središča ali strokovno usposobljen svetovalec.

Razpolagamo s privlačnimi in učinkovitimi učnimi gradivi prilagojenimi samostojnemu delu za učenje angleškega, nemškega, italijanskega, francoskega in španskega jezika, s programom za učenje slepega desetprstnega strojepisja, s slovarji, s priročno knjižnico predvsem iz ekonomskih področij, obilico povezav do sodobnih gradiv za predmete osnovnih, srednjih in višjih šol ter z internetnimi povezavami po vašem izboru.

Središče je odprto od ponedeljka do četrtka med 7.00 do 18.00 uro, ob petkih med 7.00 in 13.00 uro, v poletnem delovnem času pa vsak delavnik med  8.00 in 13.00 uro. Dneve in ure učenja si vsak določa sam, tempo učenja prilagaja sebi, želene termine pa sporoči vodji središča. Število obiskov v središču ni omejeno, pri nas se lahko učite dokler vam tako ustreza. Seveda pa je središče še veliko več od tega, med drugim je tudi prostor srečevanja in druženja.

Središče za samostojno učenje na Ljudski univerzi Ptuj smo odprli oktobra 1998 predvsem zaradi želje in izražene potrebe, da bi odraslim ponudili zanimivejše, privlačnejše in posamezniku prilagojene poti do pridobivanja znanja. Prednosti takšnega samostojnega učenja se kažejo v povečani samostojnosti udeleženca, saj si sam izbira vsebino, čas, ritem in gradiva, določa si cilje učenja ter prevzema odgovornost za lasten napredek pri učenju. Pri tem pa nihče ni prepuščen samemu sebi, saj je vedno vsakomur na izraženo željo na voljo strokovna pomoč in nasvet.

Pa še nekaj statističnih podatkov:

v teh 20-ih letih se je pri nas vpisalo 505 udeležencev, od katerih je 332 žensk in 173 moških. Kar nekaj med njimi nas ves čas redno obiskuje, spet drugi prihajajo po potrebi in ko jim čas to dopušča. Sproti pa se nam pridružujejo novi. In tako je tudi prav. Vsi udeleženci skupaj so v teh letih opravili 149.431 učnih ur in nas obiskali 61.755 krat. Največji poudarek so posvetili učenju tujih jezikov in sicer Angleščini 45.562 ur, Nemščini 37.991 ur, Italijanščini 10.491 ur, Francoščini 5.135 ur in Španščini 2.460 ur. Skupaj so torej samo samostojnemu učenju tujih jezikov posvetili kar 101.639 učnih ur. Številke govorijo same zase.

Zato prijazno vabimo vse Ptujčanke, Ptujčane in okoliške prebivalce, da se nam pridružite, si pridobite nova znanja ali osvežite in poglobite že pridobljena. Veseli bomo prav vsakogar, omejitev ni, učenje v središču je za vse brezplačno! Kar pokličite ali nas obiščite na Ljudski univerzi Ptuj.

Nenazadnje se iskreno zahvaljujemo prav vsaki udeleženki in slehernemu udeležencu za izkazano zaupanje, zvestobo in čas, ki ste ga in ga še boste preživeli z nami. Prav vam je središče namenjeno in brez vas naš SSU niti ne bi mogel obstajati.

20 obletnica delovanja SSU naj bo zato predvsem poklon in zahvala vam spoštovane udeleženke in spoštovani udeleženci ter hkrati vabilo novim.

Dušan Šilak

Ptuj, 04.10.2018

 

Več informacij in prijave

logo lup

Ljudska univerza Ptuj
Mestni trg 2
Ptuj, SI-2250
Slovenija

E-naslov: info@lu-ptuj.si
Telefon: 02 749 21 50

Kontaktirajte nas...