Na vsebino

 

Uvajanje ECVET-a v izobraževanje na području  zdravstva in socialnega varstva

Mnogo zdravstvenih delavcev ima težave pri priznavanju in prenosu kvalifikacij , pridobljenih v drugih državah. Do težav prihaja  zaradi neusklajenih izobraževalnih programov in sistemov priznavanja kvalifikacij v različnih evropskih državah.

Za izboljšanje uporabe migracijskega potenciala v EU je potrebno ovire za mobilnost zmanjšati.

Evropski kreditni sistem za področje poklicnega in strokovnega izobraževanja in usposabljanja je sistem, ki je namenjen prevajanju učnih izkušenj v enote učnih izidov, ki skupaj tvorijo kvalifikacijo, osnovano na ECVET točkah. Njegov namen je olajšati prehodnost v izobraževalnih sistemih in ga postaviti vzporedno s sistemom ECTS, ki se uporablja na terciarnem izobraževanju, spodbuditi vzajemnno zaupanje in mobilnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju. Evropski parlament in Svet sta leta 2009 sprejela ECVET na podlagi konceptov in procesov, ki se uporabljajo na sistematičen način za vzpostavitev skupnega in uporabniku prijaznega sistema  za  prenos in priznavanje učnih rezultatov in ima vlogo na različnih ravneh, saj zahteva strukturiranje kvalifikacij na način, ki omogoča prenosljivost v različne države EU.

Cilj projekta je spodbujanje instrumentov in načel ECVET v izobraževanju na področju zdravstva in socialnega varstva. Tako se bo izboljšala preglednost, priznavanje učnih rezultatov in kvalifikacij, vključno s formalnim in neformalnim učenjem.

 

Partnerji:

  • Fundacija za razvoj lokalne skupnosti ŠTIP, Makedonija
  • PoliProekt, Makedonija
  • Združenje poslovnih žensk Skopje, Makedonija
  • Ljudska univerza Ptuj, Slovenija
  • Innova Sozialwerk e.V., Nemčija

 

Trajanje projekta: 26 mesecev

Vrednost projekta:  39.000 €

 

 LogoECVETErasmus  LogoEcvetLocalCommunity  LogoECVETNationalAgency

 

Introducing ECVET in Health and Social Care Education

 

Več informacij in prijave

logo lup
Ljudska univerza Ptuj
Mestni trg 2
Ptuj, SI-2250
Slovenija

E-naslov:  info@lu-ptuj.si 
Telefon: 02 749 21 50

Kontaktirajte nas...