Bada

  1. Francija – Greta du Velay - Lycee Charles et Adrien Dupuy (Le Puy en Velay)
  2. Švedska – Folkuniversitetet, Stiftelsen vid Lunds universitet (Lund)
  3. Nemčija – Volkhochschule im Landreis Cham e.V (Cham)
  4. Slovenija – Ljudska univerza Ptuj (Ptuj)
  5. Španija – ACCION LABORAL (Valladolid)

Je Erasmus+ projekt, ki ga je prijavila Greta du Velay iz Francije in v katerem LUP sodeluje kot partner. Vrednost projekta je 177333,00 EUR, sodeluje pa pet partnerjev iz 5 EU držav.

Cilj projekta je promovirati uporabo Mozilla odprtih badžev (MOBs) med institucijami in udeleženci v izobraževanju odraslih, ki so tudi glavna ciljna skupina. 

Značka (badge) je majhen kos kovine, plastike, tkanine, itd, ki se uporablja  kot simbol ali kazalnik za dosežke, spretnosti, kakovost ali interesov. Značke se spretno uporablja za določitev ciljev, motivacijo, predstavitev dosežkov in uspehov v mnogih kontekstih. Pred nekaj leti Mozilla Foundation, ki je povezana z družbo za upravljanje brskalnika Firefox in e-poštnimi odjemalci v Thunderbird, ustvarila Mozilla odprte značke (hppt: //wiki.mozilla.org/Badges/FAQs).

Mozilla odprta značka je datoteka  v obliki ikone ali medalje, ki dokazuje sposobnosti in /ali dosežke ljudi. Datoteka vsebuje metapodatke, kot so ime izdajatelja, kriterije pod katerimi je bila izdana,  dokazila, ki potrjujejo veljavnost in datum poteka le-te. MOB je brezplačna programska oprema in odprti tehnični standard, ki ga lahko vsaka organizacija uporabi, da ustvari, izda in preveri digitalno značko (glej spletno stran MOB http://openbadges.org/)

Reference

MIZS slo
Logo EKP socialni sklad SLO slogan
Grb MOP
ZLUS
talum-logotip-barvni
CGP Perutnina
Bolnica-Ptuj
Sava TERME Ptuj logoZnakPOKI