Mednarodni projekti

Individual Placement and Support for NEETs through Education Youth Technology Platform (EYTP)

 

Partnerji:

Slovenija: Ljudska univerza Ptuj (vodilni partner)

Romunija: Asociatia EIVA

Madžarska: Združenje Interregio Forum

Španija: Tesla Technologies & Software S.L.

Norveška: Fønix AS in Folkeuniversitetet Midt Norge (strokovni partnerji)

 

O projektu:

ZAKAJ: Nekateri mladi brezposelni se borijo z anksioznostjo in duševnimi boleznimi, kar otežuje iskanje zaposlitve. Potrebno je razviti nove načine svetovanja mladim in njihovega usposabljanja za vstop na trg dela, na način, ki ga bo za njih koristen in jih hkrati motivira.

KAJ: Projektni partnerji bodo izboljšali svetovalne kompetence v svojih državah z združitvijo dvostopenjskega modela, sestavljenega iz modela zorenja (MZ) in individualne podpore (IPS) pod strokovnim vodstvom partnerjev iz Norveške. Z uporabo izobraževalne mladinske tehnološke platforme bodo mladi dobili podporo za poklicno izobraževanje ali stalno zaposlitev. MZ sestavlja individualno delo trenerja z mladimi , ki se bo uporabil za motiviranje in pripravo na bolj formalno svetovanje s sistematičnim modelom IPS.

 

Dejstva:

Trajanje projekta 36 mesecev

Najvišji zahtevani znesek subvencije: 1.476.375 EUR (skupaj)

Področje dela: inovacije in raziskovanje; prenos znanja in dobrih praks

Ciljne skupine:

  • Trenerji, ki nudijo svetovanje
  • Mladi brez zaposlitve, ki se ne izobražujejo ali usposabljajo

 

Podrobnejši opis

eea grants logo

 eu flag europe for citizens sl

DS4S: Digitalno pripovedništvo za seniorje

DS4S: Digital Storytelling for Seniors

Projekt DS4S sodi med projekte Evropa za državljanje, področje Bratenje mest, in je namenjen pripravi novih medkulturnih digitalnih vsebin v obliki treh pripovednih videoposnetkov, ki bodo temeljili na lokalnih mitih sodelujočih partnerskih mest. V projektu sodelujemo Ljudska univerza Ptuj, Ljudska univerza Ormož ter Pučko sveučilište Varaždin. Z DS4S bomo skupaj preoblikovali že obstoječe, a še ne zabeležene zgodbe, v digitalne videoposnetke ter jih objavili na portalu YouTube, projekt pa bomo izvedli medgeneracijsko, torej z vključevanjem prostovoljcev in upokojencev z namenom dviga digitalnih kompetenc starejših ter nadgrajevanja socialnih kompetenc za prostovoljce, spodbujanja aktivnega državljanstva in bogatenja regionalne turistične ponudbe.

V okviru projektnih aktivnosti bomo razvili inovativne načine pripovedovanja lokalnih zgodb, s poudarkom na zanimivih osebah iz preteklosti iz partnerskih mest. Digitalna orodja so v smislu lokalnega pripovedništva docela neizkoriščena, pa čeprav gre za starodavna mesta s pisano in izrazito zanimivo zgodovino. Obstajajo skupni zgodovinski »miti«, ki verbalno krožijo kot »dejstva«, vendar do danes v poljudnejši obliki še niso bili zapisani in predstavljeni javnosti. Tudi zato je uporaba digitalnih orodij zelo dobrodošla.

Projektni partnerji:

  1. LJUDSKA UNIVERZA PTUJ – PTUJ - SLOVENIJA
  2. LJUDSKA UNIVERZA ORMOŽ - ORMOŽ - SLOVENIJA
  3. PUČKO OTVORENO UČILIŠTE VARAŽDIN – VARADŽIN - HRVAŠKA

  eacea 2015 00550000 sl

Reference

MIZS slo
Logo EKP socialni sklad SLO slogan
Grb MOP
ZLUS
talum-logotip-barvni
CGP Perutnina
Bolnica-Ptuj
Sava TERME Ptuj logoZnakPOKI